top of page
istockphoto-1328785538-612x612.jpg

Ik heb mijn tanden laten bleken: wat mag ik wel of niet?

Een eerste bleekbehandeling is spannend, maar wat dacht je van de dagen erna? Wat mag je eigenlijk wel en niet eten of drinken nadat je jouw tanden hebt laten bleken? En wat als je toch nog vragen hebt, waar kun je dan terecht? Brightsmile staat voor je klaar. Dat doen we voor de aanvang van de behandeling, maar ook tijdens en na het witter maken van je gebit.

 

We voorzien je van een uitstekende nazorg zodat jij optimaal kunt genieten van jouw fantastische glimlach. Daarom voorzien we je in dit blog van een kleine structuur die je kunt aanhouden in de eerste 48 uur na het bleken van je tanden. Wat je wel of niet mag eten, hoe je jouw tanden moet verzorgen én hoe je de meest zelfverzekerde selfies maakt.

 

Eten en drinken na een bleekbehandeling met non-peroxide

 

De juiste dingen eten en drinken is zeker belangrijk wanneer je met een stralende glimlach de deur van Brightsmile uitloopt. Jouw bleekbehandeling is geslaagd en daar heb je misschien best een beetje trek van gekregen. Onze professionals hebben je al het advies meegegeven om in de eerste 48 uur na het bleken van tanden alleen “wit” te eten.

 

Bestel dus gerust een lekkere friet met mayo of ga een visje eten in één van de leuke restaurants in de omgeving van Gent of Sint Niklaas. Wil je jouw stralende glimlach écht uitbundig vieren? Je mag zelfs champagne drinken na het bleken van je tanden. Evenals water, tonic, melk en 7-up. Zolang het maar om wit eten en drinken gaat.

 

Hoe je tanden verzorgen op de dag van de behandeling?

 

Eenmaal thuis aangekomen wil je natuurlijk iedereen met trots jouw prachtige witte glimlach laten zien. Doe dit ook vooral! Je hebt prachtige witte tanden waar je trots op kunt zijn. Dit geeft je zelfvertrouwen een flinke boost. Ook selfies maken is een prima manier om lekker zelfverzekerd te worden over jouw uiterlijk. Daar is helemaal niets mis mee.

 

Je tanden verzorgen op de dag dat ze zijn gebleekt is niet moeilijk. Goed tandenpoetsen is voldoende. Spoel je mond na het eten of drinken desnoods even met wat water. Omdat het tandglazuur nog wat poreus kan zijn van bleken, is het verstandig om voorzichtig te poetsen.

 

Druk dus niet te hard op de tandenborstel. Heb je gegeten en zitten er toch nog wat etensresten tussen je tanden? Haal deze dan weg met flosdraad of een ragertje. Deze kun je tegenwoordig in allerlei soorten en maten kopen. Ze verwijderen aanslag effectief.

 

Tweede tandenbleek sessie gepland bij Brightsmile?

 

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het bleken van je tanden met non-peroxide in twee dagen gebeurt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij onze Platinum Smile bleekbehandeling. In dat geval kun je voor de tweede afspraak je tanden poetsen. Meer voorbereiding is niet nodig. Houd er rekening mee dat je ook vanaf de tweede sessie weer het beste volgens de voorschriften kunt eten en drinken. Omdat het tandglazuur nog niet helemaal is hersteld, kan het eenvoudig kleurstoffen opnemen. Wit eten is dus echt wel een aanrader.

 

Een onderhoudsbehandeling bij Brightsmile voor gebleekte tanden

 

De witte tint van jouw tanden is helaas niet blijvend, maar je kunt er wel heel lang van genieten. Je bent jarenlang zeker van mooie natuurlijk witte tanden. Afhankelijk van wat je eet en drinkt natuurlijk. Na ongeveer 8 maanden kun je kiezen voor een touch-up of onderhoudsbehandeling. Een korte bleeksessie die jouw tanden weer laat stralen.

 

Naast een touch-up behandeling is ook een goede mondverzorging van belang. Zoals tanden poetsen op de juiste manier en voedingsmiddelen met veel kleurstoffen, suikers of zuren zoveel mogelijk vermijden. En heb je nog vragen na een bleekbehandeling bij Brightsmile? Onze ervaren medewerkers beantwoorden jouw vragen graag.

 

In onze bleek salon in Gent en Sint Niklaas bleken we tanden zonder waterstofperoxide. Wij garanderen altijd een maximaal resultaat en een pijnloze behandeling op een veilige manier. Wil je ook kennis maken met onze non-peroxide bleekgel op basis van natuurlijke ingrediënten? Maak dan vandaag nog een afspraak voor tandenbleken bij Brightsmile.

bottom of page