istockphoto-171281294-612x612.jpg

Hoe houd je jouw gebleekte tanden zo lang mogelijk mooi?

Heb je jouw tanden op een veilige manier laten bleken bij Brightsmile? Dan wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk mooi en wit houden. Dat is mogelijk door je gebleekte tanden van de juiste verzorging en onderhoud te voorzien. Dit gaat verder dan alleen het dagelijks poetsen van je tanden. We voorzien je graag van een aantal praktische tips.

 

Je tanden laten bleken? Met deze 7 tips geniet je nog langer van een stralende glimlach

 

De gecertificeerde professionals van Brightsmile hebben veel ervaring met het bleken van tanden, maar natuurlijk ook in het onderhouden daarvan. Deze kennis en tips willen we graag met je delen. Na jouw eerste bleekbehandeling krijg je natuurlijk ook de nodige tips en adviezen van ons mee. Ook zijn wij dagelijks bereikbaar voor antwoord op al jouw vragen.

 

1. Eet na het bleken alleen wit voedsel

 

In de eerste twee dagen na jouw bleekbehandeling is het belangrijk om alleen wit voedsel te eten of drinken. Het tandglazuur is door de behandeling nog wat poreus waardoor het sneller kan verkleuren door kleurstoffen. Met wit voedsel worden voedingsmiddelen bedoeld die overwegend wit van kleur zijn. Zoals witvis, yoghurt, kip en kalkoen, kaas en melk. Ook water, eieren, groenten én friet met mayonaise mag je direct na het tandenbleken eten.

 

2. Vermijd voedingsmiddelen met veel kleurstof

 

Ook na 2 dagen is het verstandig om het eten en drinken van kleurstof-houdende producten zoveel mogelijk te beperken. Zoals koffie, wijn en thee. Ook frisdranken en rode sauzen kunnen sneller verkleuringen veroorzaken. Als je jouw gebleekte tanden lang wit wilt houden, vermijd dan ook zure voedingsmiddelen. Deze tasten de glazuurlaag van je tanden aan waardoor het tandbeen bloot komt te liggen. Tandbeen is vaak wat geler van kleur.

 

3. Poets en flos je tanden op de juiste manier

 

Je tanden poetsen is belangrijk. Het liefst meerdere keren per dag en in ieder geval wanneer je iets zuurs of zoets hebt gegeten. Ook na een kop koffie of een glas wijn kun je jouw tanden het beste zo snel mogelijk poetsen. Zo voorkom je dat de kleurstoffen jouw gebleekte tanden doen verkleuren. Het is ook belangrijk dat je jouw tanden op de juiste manier poetst. Hoe je jouw tanden moet poetsen na het bleken kun je ook lezen in één van onze blogs.

 

4. Voorkom nicotine aanslag door roken

 

Ben je een roker? Dan kunnen jouw gebleekte tanden sneller verkleuren door de nicotine aanslag. Bijvoorbeeld wanneer je regelmatig sigaretten of sigaren rookt. Roken is dus niet alleen slecht voor jouw algehele gezondheid, maar zeker ook voor je gebit. De aanslag veroorzaakt een bruine gloed die bij een gebrek aan tandglazuur zelfs kan doordringen tot in je tanden. In alle gevallen is het dus beter om te stoppen met roken. Ook als je zo lang mogelijk wilt genieten van mooie witte tanden en een frisse en gezonde mond.

 

5. Maak gebruik van de touch up behandeling bij Brightsmile

 

Als je nog langer wilt genieten van stralend witte tanden, dan kun je bij Brightsmile ook gebruik maken van een touch up behandeling. Dit wordt ook wel een onderhoudsbehandeling genoemd. Met deze bleekbehandeling wordt de kleur van jouw gebleekte tanden weer opgefrist. Zo geniet je nog langer van een oogverblindende lach.

 

6. Tandsteen laten verwijderen bij de mondhygiënist

 

Je houdt jouw gebleekte tanden en je gebit ook langer mooi wanneer je regelmatig een bezoek brengt aan de mondhygiënist. Bijvoorbeeld voor heet laten verwijderen van tandsteen. Deze verkalkte afzetting maakt jouw tanden geler en grauwer. Daardoor kun je minder lang profiteren van jouw witte tanden. Daarnaast houd je met het laten verwijderen van tandsteen ook jouw tandvlees in optimale conditie en voorkom je ontstekingen.

 

7. Gebruik een goede tandpasta zonder whitening formule

 

Als je jouw tanden hebt laten bleken bij Brightsmile dan poets je jouw tanden bij voorkeur met een professionele tandpasta. Zorg ervoor dat deze geen extra toevoegingen of whitening formules bevatten. Deze werken gewoonweg niet of bevatten fluoride wat schadelijk kan zijn voor jouw tanden en gebit. Goede tandpasta is bijvoorbeeld Oral-B.