top of page
istockphoto-1322523605-612x612.jpg

Kunnen kronen en dode tanden ook worden gebleekt?

Het antwoord op deze vraag is verdeeld. Kronen kunnen niet worden gebleekt met een non-peroxide bleekmiddel of waterstofperoxide. Dat geldt overigens ook voor facings en andere elementen of protheses. Dode tanden kunnen wél worden gebleekt.

 

Echter dient dit van binnenuit te gebeuren. Het bleken van dode tanden kan dus alleen worden uitgevoerd door een tandarts. Kun je jouw tanden wel laten bleken als je kronen hebt? En hoe werkt bleken van binnenuit? In dit artikel vertellen we je precies hoe dat gaat.

 

Tanden bleken met non-peroxide terwijl je kronen hebt

 

Een kroon is eigenlijk een prothese. Een kunst element in de vorm van een tand. Een kroon kan worden geplaatst om de meest uiteenlopende redenen. Misschien door toedoen van een trauma waarbij je een tand of kies bent verloren. Ook tanden die worden getrokken kunnen worden vervangen door een kroon of implantaat. Zoals bij dode tanden.

 

In veel gevallen zijn deze elementen gemaakt van porselein of gehard kunststof. Hoewel ze vaak niet te onderscheiden zijn van echte tanden, bezitten ze andere eigenschappen. Een kroon is niet gevoelig voor kleurverandering en kan dus ook niet worden gebleekt. Niet met waterstofperoxide en ook niet met non-peroxide bleekmiddel van Brightsmile.

 

Heb je een kroon en wil je de rest van jouw echte tanden graag laten bleken? Dan kan natuurlijk wel. Houd er rekening mee dat het element niet mee kleurt. Natuurlijk kun je de kroon wel door de tandarts laten aanpassen aan de kleur van jouw nieuwe gebit. Je tanden laten bleken met non-peroxide is dus mogelijk. Ook als je implantaten of kronen hebt.

 

En kun je dode tanden wel witter laten maken?

 

Ook dode tanden kun je witter laten maken. Dit is echter een behandeling die alleen door de tandarts kan worden uitgevoerd. Een tand met afgestorven zenuwen moet namelijk van binnenuit worden gebleekt. Vaak heeft er al een wortelkanaalbehandeling plaatsgevonden maar dat hoeft niet altijd. Het van binnenuit bleken van dode tanden vereist het openmaken van de tand of kies. Bijvoorbeeld door de vulling te verwijderen of het boren van een gaatje.

 

Vervolgens wordt de holte gevuld met vloeibaar bleekmiddel. Dit bevat waterstofperoxide en maakt de binnenzijde van de tand witter. De tand wordt afgesloten met een noodvulling. Bleken van binnenuit moet in veel gevallen een aantal keren worden herhaald. Pas als de tand de kleur van de rest van het gebit heeft bereikt wordt deze afgesloten. Bleken van binnenuit is vooral wenselijk wanneer de dode tand blauw of zelfs grijs kleurt.

 

Zijn er voorzorgsmaatregel nodig als je een gebit met kroon wilt laten bleken?

 

Nee, als je één of twee kronen hebt hoef je geen voorzorgsmaatregelen te nemen als je jouw tanden witter wilt laten maken met non-peroxide bleekmiddel. Aan de hand van een gebitscontrole kunnen onze professionals bepalen waar de kroon zich bevindt. Tijdens het voorbehandelen van de tanden en het bleken worden deze elementen overgeslagen. Het uv-licht is niet schadelijk voor elementen of kronen. Je hoeft ze dus niet te verwijderen.

Je tanden 100% veilig en pijnloos laten bleken bij een ervaren salon

 

Een dode tand kun je van binnenuit witter laten maken door de tandarts. De rest van jouw tanden kun je wel laten bleken vanaf de buitenzijde. Bij Brightsmile in Gent en Sint Niklaas doen we dat 100% veilig en pijnloos. Wij werken namelijk met non-peroxide bleekgel. Dit bleekmiddel is vrij van waterstofperoxide. Daardoor is het witter laten maken van je tanden geheel veilig en zonder risico. Dat geldt natuurlijk ook voor een gebit met kronen.

 

Tanden laten bleken bij Brightsmile

 

Wil jij ook mooie witte tanden maar wil je geen gebitsschade oplopen? Dat is tegenwoordig ook niet nodig. Bij Brightsmile heb je de keuze uit verschillende bleekbehandelingen. Je maakt dus altijd de juiste keuze, afgestemd op de mate van verkleuringen op jouw tanden. Wij bleken uitsluitend met bleekmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten. Onze non-peroxide bleekgel is veilig, effectief en voorziet je van een prachtig natuurlijk wit gebit.

 

Ook wanneer je een kroon of implantaat hebt. Een afspraak maken om je tanden te laten bleken op een 100% veilige en pijnloze manier kan eenvoudig via ons online reserveringssysteem. Bijvoorbeeld bij Brightsmile in Gent of Sint Niklaas.

bottom of page