top of page

Je tanden laten bleken door een tandarts of een tandenbleek salon?

Is het beter om je tanden te laten bleken door een tandarts of een gespecialiseerde salon? Je kunt jouw gebit door verschillende specialisten witter laten maken. De keuze in het aantal mogelijkheden brengt je mogelijk aan het twijfelen. Want kun je jouw tanden beter laten bleken door een tandarts of is een gespecialiseerde salon een betere keuze?

 

Tandarts of mondhygiënist versus tandenbleek salon: wat is het verschil?

 

In Nederland kun je jouw tanden laten bleken door een tandarts, een mondhygiënist of een tandenbleek salon. De bleekbehandelingen die je ontvangt verschillen van elkaar. Dat geldt ook voor de producten die worden gebruikt én de prijs die je betaalt voor tanden bleken. Als je jouw gebit witter wilt laten maken, dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze kunnen maken. Hieronder lees je precies wat de verschillen zijn tussen bleken bij een tandarts en een salon.

 

1. Tandarts of mondhygiënist

 

Je kunt jouw tanden laten bleken door een tandarts. Ook een mondhygiënist mag onder leiding van een tandarts bleken. Tandartsen gebruiken waterstofperoxide om jouw gebit witter te kunnen maken. Het maximaal toegestane percentage is 6%. Bedenk je goed dat peroxide de glazuurlaag van je tanden aantast. Daarnaast kan deze stof ook schade toebrengen aan jouw gebit. Tandartsen voeren eerst een gebitscontrole uit.

 

Daarna wordt er een afdruk gemaakt van jouw gebit en krijgt je peroxide bleekmiddel mee naar huis. Het resultaat laat in tegenstelling tot bleken in een bleek salon vaak iets langer op zich wachten. Daarnaast moet je rekening houden met forse bedragen als je jouw tanden wilt laten bleken door een tandarts of mondhygiënist. Ze lopen uiteen van € 300 tot € 500.

2. Tandenbleek salon Brightsmile

 

Ook tandenbleek salons kunnen jouw gebit witter maken. Salons zoals Brightsmile zijn gespecialiseerd in het bleken van tanden op een 100% veilige manier. Dat gebeurt met non-peroxide bleekgel. Dit product bevat geen schadelijke peroxide en kan geen schade toebrengen aan jouw gebit of tandvlees. Een salon kan ook gevoelige tanden bleken.

 

De bleekgel bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Een bleekbehandeling kan jouw tanden tot wel 16 tinten witter maken op een pijnloze manier. Ook een tandenbleek salon voert vooraf een intakegesprek en kleurmeting uit. Professionals voorzien je van het advies dat je nodig hebt om de juiste kleur voor jouw tanden te kunnen bepalen. het resultaat van de bleekbehandelingen is direct zichtbaar. Ook de prijzen van tanden bleken liggen lager.

 

Wie heeft de meeste ervaring in tanden bleken?

 

Bij Brightsmile in Gent en Sint Niklaas houden we ons dagelijks bezig met het bleken van tanden. We bieden geen andere behandelingen aan waardoor we ons volledig toeleggen op de techniek en ontwikkelingen op het gebied van tanden bleken. Dat maakt onze medewerkers zeer ervaren. Zij kunnen je dus ook prima voorzien van een advies.

 

In een tandarts of mondhygiënisten praktijk is het bleken van tanden slechts één van de vele behandelingen die zij aanbieden. Denk daarbij maar eens aan het vullen van gaatjes, het saneren van een gebit of het verwijderen van tandsteen. Een bleekbehandeling wordt hooguit een aantal keren per maand uitgevoerd waardoor praktische ervaring ontbreekt.

 

Waarom bleekt Brightsmile 100% veilig met non-peroxide bleekmiddel?

 

Bij Brightsmile gebruiken we alleen peroxidevrij bleekmiddel voor het bleken van tanden. Dit heeft twee belangrijke redenen. In de eerste plaats mag het bleken met maximaal 6% peroxide alleen worden uitgevoerd door bevoegde personen zoals tandartsen bijvoorbeeld.

 

Dit is vanaf 2012 wettelijk bepaald. De bleeksets die je online kunt bestellen in Nederlandse webshops mogen slechts 0,01% peroxide bevatten. Dat is gewoonweg te weinig om enig verschil te kunnen bemerken. In het buitenland zijn hogere percentages wel toegestaan.

 

Houd er echter rekening mee dat deze doe-het-zelf sets voor tanden bleken veel schade kunnen aanrichten aan jouw gebit. Bestel een thuisbleekset dus niet bij buitenlandse aanbieders of webshops. Zeker niet wanneer je jouw tanden thuis wilt bleken.

 

De limiet van 0,01% peroxide heeft Brightsmile doen besluiten om alleen te bleken met non-peroxide bleekmiddel. Deze gel heeft 100% natuurlijke ingrediënten. De actieve bestanddelen zorgen ervoor dat we jouw tanden op een veilige en pijnloze manier bleken.

istockphoto-1312298876-612x612.jpg
bottom of page