top of page
istockphoto-1181407186-612x612.jpg

Wat moet je doen om gele of verkleurde tanden te voorkomen?

Wil je voorkomen dat jouw tanden geel worden of verkleuren? Dan is alleen een goede mondverzorging niet voldoende. Gele tanden zoveel mogelijk voorkomen doe je ook door te letten op wat je eet of drinkt. Toch kun je het verkleuren van jouw gebit niet helemaal voorkomen. Dat heeft namelijk ook te maken met erfelijke aanleg. In dit artikel voorzien we je graag van een aantal tips waarmee je kunt voorkomen dat jouw tanden geel worden.

 

5 tips! Zo blijven jouw tanden witter en voorkom je vergeling of verkleuring

 

1. Regelmatig tandsteen laten verwijderen

 

Als je merkt dat jouw tanden verkleuren of geler worden, dan kan dit veroorzaakt worden door tandsteen. Tandsteen maakt de tanden niet direct geel, maar asgrijs. Als je niet wilt dat jouw tanden verkleuren is het belangrijk om tandsteen regelmatig te laten verwijderen. Daarvoor kun je terecht bij de mondhygiënist. Uiteraard is deze behandeling ook nodig om je tandvlees en gebit in goede conditie te kunnen houden en ontstekingen te voorkomen.

 

2. Tanden poetsen om tandplak en aanslag te voorkomen

 

Hoewel je jouw tanden met poetsen niet kunt bleken of witter kunt maken, zorg je er wel voor dat verkleurde aanslag wordt verwijderd. Zoals bijvoorbeeld tandplak. Deze aanslag heeft een gelige kleur en vormt een laagje over jouw tanden. Je gebit kan er daardoor minder fris zelfs verkleurd uitzien. Ook wanneer je jouw tanden hebt laten bleken is het belangrijk om regelmatig te poetsen. Zo verwijder je tandplak en voorkom je tandsteen.

 

3. Vermijd zure en zoete drankjes of voedingsmiddelen met kleurstof

 

Als je gele of verkleurde tanden wilt voorkomen, moet je ook letten op wat je eet en drinkt. Zure voedingsmiddelen kunnen jouw gebit én de kleur van je tanden aantasten. Dat geldt ook voor voeding en drank met kleurstoffen. Zoals rode wijn, koffie en thee. Ook frisdranken zorgen voor een zuuraanval op het glazuur. Dit maakt het tandglazuur dunner en het tandbeen zichtbaar. Daardoor zien jouw tanden er sneller geel of verkleurd uit.

 

4. Niet roken om nicotine aanslag te vermijden

 

Als je wilt voorkomen dat jouw tanden snel verkleuren, dan zou je bij voorkeur niet moeten roken. Dit is niet alleen slecht voor jouw gezondheid, maar ook voor jouw gebit. Nicotine aanslag hecht zich vast op de tanden. Naarmate je langer of meer rookt kan de bruinkleurige nicotine de tanden ook binnendringen. Heb je voor lange tijd gerookt en wil je af van een verkleurd gebit? Laat jouw tanden dan bleken bij Brightsmile voor een perfecte glimlach.

 

5. Laat je tanden bleken bij Brightsmile als ze gaan verkleuren

 

Helpen de bovenstaande tips niet voldoende om jouw sterk verkleurde tanden witter te kunnen krijgen? Dat staan de professionals van Brightsmile voor je klaar. Wij bleken tanden zonder het gebruik van peroxide. Ons non-peroxide bleekmiddel is 100% veilig en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Onze bleekbehandelingen zijn pijnloos en effectief. Ook als je gele tanden hebt kunnen we jouw gebit tot wel 16 tinten witter bleken.

 

Gele tanden 100% veilig laten bleken met non-peroxide bleekmiddel

 

Gele of verkleurde tanden kunnen je zelfvertrouwen flink beschadigen. Misschien schaam jij je zelfs voor de kleur van jouw gebit en durf je niet of nauwelijks te lachen in het bijzijn van andere mensen. In dat geval kun je jouw tanden veilig en pijnloos laten bleken.

 

Brightsmile werkt uitsluitend met ervaren blekers die hun vak goed verstaan. Daarnaast gebruiken wij een non-peroxide bleekgel om jouw tanden witter te maken. Dat betekent dat je tijdens het bleken geen nadelige effecten ondervindt van schadelijk waterstofperoxide.

 

Dit kan de conditie van jouw gebit namelijk flink aantasten. Iets wat je liever wilt voorkomen natuurlijk. Wil je niet langer onzeker zijn door gele tanden of een verkleurd gebit? Maak dan vandaag nog een online afspraak voor een bleekbehandeling in Gent of Sint Niklaas.

bottom of page