top of page
istockphoto-1030874350-612x612.jpg

Kunnen kronen en dode tanden ook worden gebleekt?

Je tanden poetsen lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar doe je dit ook op de juiste manier? Om je mond gezond te kunnen houden en je gebleekte tanden wit, is goed tandenpoetsen heel belangrijk. Gebruik dus altijd de juiste methode en producten. Ook het tijdstip waarop je jouw tanden poetst is van belang. We vertellen je er graag alles over.

 

Op welke tijdstippen van de dag kun je tanden het beste poetsen?

 

Poets je tanden in elk geval s’ morgens na het ontbijt én voor het slapen gaan. Als jouw gebit gevoelig is voor cariës, kun je het beste tot 4 x per dag je tanden poetsen. In de ochtend kun je jouw tanden het beste 30-45 minuten na het ontbijten reinigen.

 

Bijvoorbeeld met een goede tandpasta en een elektrische tandenborstel. Ook voor het slapen gaan is tandenpoetsen belangrijk om tandplak en tandsteen te kunnen voorkomen. Tandenpoetsen duurt 2 minuten als je gebruik maakt van de methode zoals beschreven.

 

Gebruik goede tandpasta en flosdraad voor gebleekte tanden

 

Als je jouw tanden hebt laten bleken bij Brightsmile wil je zo lang mogelijk kunnen genieten van prachtig witte tanden. Poets daarom altijd met een professionele tandpasta. Deze bevatten namelijk geen fluoride. Deze stof kan je gebit en tanden behoorlijk beschadigen.

 

Ook flossen maakt onderdeel uit van het poetsritueel. Flos alleen met goed flosdraad die geen deeltjes achterlaat tussen jouw tanden. Door te flossen verwijder je vuil en etensresten die tussen je tanden achterblijven en niet bereikbaar zijn voor de tandenborstel.

 

Tandenpoetsen als een professional na het tandenbleken bij Brightsmile

 

Brightsmile bleekt jouw tanden met 100% veilige non-peroxide bleekgel. Dat betekent pijnloos bleken zonder dat er schade ontstaat aan jouw gebit. Om je witte tanden ook zo mooi te kunnen houden, is tandenpoetsen op de juiste manier heel belangrijk. Dat doe je zo:

 

  1. Poets jouw tanden met een gewone of elektrische tandenborstel. Een medium kop is het beste. Daarmee beschadig je jouw tandvlees niet. Begin altijd met een schone borstel.

 

  1. Gebruik professionele tandpasta. Zoals bijvoorbeeld Oral-B. Vermijd het gebruik van whiteners. Deze kunnen fluoride bevatten. Een stof die schadelijk is voor jouw gezondheid.

 

  1. Gebruik een kleine hoeveelheid pasta. Ter grote van een erwt is ruim voldoende om je gebit, tong en tandvlees mee te kunnen reinigen.

 

  1. Zet de tandenborstel recht op je tanden en maakt ronddraaiende bewegingen van boven naar onder.

 

  1. Poets eerst de voorzijde van je gebit. Dat doe je bij zowel de boven- als onderzijde. Daarna ga je door met de binnenzijde van je tanden. Vergeet ook zeker je achterste kiezen niet.

 

  1. Borstel voorzichtig over je tandvlees. Zet niet teveel druk. Een elektrische tandenborstel kan een ingebouwde druksensor hebben. Je weet dat precies of je te hard poetst.

 

  1. Borstel ook de bovenzijde van je tong. Hierop kunnen zich gedurende de dag behoorlijk wat bacteriën verzamelen. Je tong poetsen geeft je direct een fris en schoon gevoel.

 

Naast goed tandenpoetsen is ook een regelmatige gebitsreiniging van belang. Zeker als je gevoelig bent voor de vorming van tandplak of tandsteen. Sla de afspraak bij de mondhygiënist dus niet over. Afhankelijk van jouw gebit is 1 tot 2 behandelingen per jaar voldoende. Als je jouw tanden mooi wit wilt houden, kun je bij Brightsmile ook gebruik maken van een touch up. Een korte bleekbehandeling die je tanden wederom laten stralen.

 

Eerst je tanden laten bleken bij Brightsmile in Gent of Sint Niklaas?

 

Zijn jouw tanden verkleurd of vergeeld? Dan wil je ze misschien eerst op een veilige manier laten bleken. Tanden poetsen houd jouw gebit weliswaar schoon, maar maakt jouw tanden niet wit. Een goed begin is het halve werk. Je tanden laten bleken is een prima start.

 

Plan daarom vandaag nog jouw bleekbehandeling in bij de professionals van Brightsmile. Dat kan in Gent of Sint Niklaas. Wij bieden verschillende soorten behandelingen en kunnen jouw tanden tot wel 16 tinten witter maken. Wij maken gebruik van non-peroxide bleekgel.

 

Dit is 100% veilig en samengesteld op basis van natuurlijke materialen. Onze behandelingen zijn daarom ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. Maak gebruik van een gratis en vrijblijvend intakegesprek op locatie. Wij voorzien je graag van een stralende glimlach.

bottom of page