top of page
istockphoto-1175244850-612x612.jpg

Heeft tanden bleken alleen voordelen of ook nadelen?

Als je jouw tanden graag wilt laten bleken, kijk je misschien alleen maar naar de voordelen. Logisch, want een stralende glimlach met witte tanden is nou eenmaal heel aantrekkelijk. Toch kan het witter laten maken van je gebit ook nadelen hebben. Welke zijn dat?

 

Bij Brightsmile vinden we het belangrijk om ook de nadelige effecten van tandenbleken uit te lichten. Natuurlijk is het ervaren van nadelen afhankelijk van de methode die je kiest. Je tanden witter laten maken kan namelijk ook op een 100% veilige en pijnloze manier.

 

De nadelige effecten van tandenbleken

 

Als je jouw tanden en gebit graag wilt laten bleken, dan kun je mogelijk ook vervelende bijwerkingen of andere gebitsproblemen ervaren. Dat geldt overigens alleen voor het bleken van je tanden met waterstofperoxide. We hebben alle nadelen voor je op een rij gezet:

 

● Pijnlijke tanden: als je jouw tanden laat bleken bij een tandarts of mondhygiënist, dan kunnen jouw tanden na de behandeling behoorlijk pijnlijk aanvoelen. Dat komt omdat jouw tanden witter worden gemaakt met waterstofperoxide tot maximaal 6%. Tandartsen zijn hiertoe bevoegd. Peroxide is echter schadelijk voor je tandglazuur, tandbeen en tandvlees.

 

● Gevoelig tandvlees: ook pijnlijk, beschadigd of zelfs gezwollen tandvlees kan een nadelig effect zijn dat je ervaart nadat jouw tanden zijn gebleekt met peroxide. Hoewel dit na een tijdje vanzelf verdwijnt, kan het tandvlees losser om de tand gaan liggen. Door het blootliggende tandbeen kun je pijn ervaren bij het drinken van koude of warme dranken.

 

● Aangetast tandglazuur: als er peroxide is gebruikt om jouw gebit een aantal tinten witter te kunnen maken, dan kan het tandglazuur worden aangetast. Dit is het laagje om je tanden dat je tandbeen beschermt. Je kunt pijnklachten en gevoeligheid ervaren. Beschadigd glazuur groeit niet meer aan. Je tanden zullen daarnaast ook geler worden omdat de donkere kleur van het tandbeen steeds beter zichtbaar wordt.

 

● Geen zichtbaar effect: met dit nadeel moet je vooral rekening houden als je zelf thuis je tanden wilt bleken met een bleekkit. Zeker wanneer je deze koopt in Europese webshops. De bleekmiddelen en producten mogen namelijk niet meer dan 0,01% peroxide bevatten. Dat is gewoonweg te weinig om een resultaat of effect te kunnen waarnemen.

 

● Hoge kosten: natuurlijk kost het laten bleken van je tanden geld. In deze branche bestaat er niet zoiets als vastgestelde prijzen. Bij sommige klinieken of salons betaal je dan ook flink veel geld voor het laten bleken van je gebit. Dat geldt ook voor een bleekbehandeling bij de tandarts of mondhygiënist. Sommige praktijken brengen tot wel € 500 in rekening.

 

● Oppassen met voedsel: als je net je tanden hebt laten bleken mag je niet alles eten. Dat komt omdat het glazuur van je tanden nog poreus is. Kleurstoffen worden dus makkelijk opgenomen door de tand, waardoor het effect van de bleekbehandeling teniet wordt gedaan. Het is raadzaam om in de eerste 48 uur na het bleken alleen wit voedsel te eten of drinken.

 

En welke voordelen heeft tandenbleken?

 

Als jij je vooraf goed laat inlichten en je tanden laat bleken met non-peroxide bleekmiddel, dan ervaar je vooral voordelen in plaats van nadelen. En uiteindelijk laat je verkleurde of gele tanden daarom behandelen. We hebben de belangrijkste pro’s op een rij gezet:

 

● Meer zelfvertrouwen: een groot voordelen van tanden bleken is jouw zelfvertrouwen dat groeit. Misschien ben je onzeker geworden omdat je gele of verkleurde tanden hebt. Door te ze laten bleken kun je vrijuit lachen. Tegen jezelf maar natuurlijk ook tegen iemand anders.

 

● 100% veilig met non-peroxide: als je de juiste bleekbehandeling kiest dan profiteer je van nog een belangrijk voordeel. Tanden bleken met non-peroxide is namelijk 100% veilig. Dat betekent dat jouw tanden of tandvlees niet worden aangetast of beschadigd.

 

● Verzorgd uiterlijk: witte tanden staan symbool voor het schoonheidsideaal, maar zeggen ook iets over onze uiterlijke verzorging. Een wit gebit maakt nou eenmaal een meer verzorgde indruk dan verkleurde tanden.

 

● Pijnloze behandelingen: één van de voordelen van non-peroxide bleekgel is dat je kunt genieten van pijnloze behandelingen. Terwijl wij werken aan een stralende glimlach, geniet jij ontspannen in één van onze behandelstoelen. Zonder het ervaren van pijn of gevoeligheid.

 

Wil jij ook tot 16 tinten wittere tanden zonder nadelen? Maak dan direct een afspraak bij Brightsmile in Gent of Sint Niklaas. Wij werken met ervaren professionals en bleken jouw tanden met non-peroxide bleekmiddel. Dat is 100% veilig én pijnloos.

bottom of page