top of page
istockphoto-1288230245-612x612.jpg

Tanden laten bleken: waar en door wie kun je dat laten doen?

Als je jouw tanden wilt laten bleken, dan wil je wel weten waar én door wie je dat het beste kunt laten doen. Want als je jouw gebit witter wilt laten maken spelen er behoorlijk wat factoren mee. Je wilt dat dit veilig en effectief gebeurt, maar het liefst ook pijnloos.

 

Als laatste is ook een normale prijs belangrijk. Natuurlijk laat je jouw gebit alleen bleken door een specialist. Wie hebben de bevoegdheden om tanden te mogen bleken? En waar vind je ervaren professionals met de meeste ervaring? Je leest er alles over in deze blog.

 

Waar en door welke professionals kun je jouw tanden witter laten maken?

 

In Nederland en België kun je een gebit op verschillende manieren laten bleken. Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving per mogelijkheid. Natuurlijk voorzien we je per categorie ook van de prijzen voor tanden bleken én of je rekening moet houden met eventuele risico’s.

 

Let op! Het is belangrijk om te weten dat de wet voor tanden bleken sinds 2012 van een aantal richtlijnen is voorzien. Deze gelden voor landen binnen de Europese Unie. Alleen tandartsen mogen bleken met waterstofperoxide met een maximum percentage van 6%.

 

Hier kun je jouw tanden laten bleken

 

1. Tandarts - € 300 tot € 500

 

Als je jouw tanden graag een aantal tinten witter wilt laten maken, dan kun je dit laten doen bij jouw eigen tandarts. Mogelijk is deze daar niet in gespecialiseerd waardoor je een doorverwijzing krijgt naar een andere praktijk. In Nederland mogen alleen tandartsen bleken met maximaal 6% peroxide. Om de eenvoudig reden dat peroxide behoorlijke schade kan veroorzaken aan jouw gebit. De tandarts voert dus altijd eerst een gebitscontrole uit.

 

Pas als jouw tanden sterk genoeg zijn om te bleken met waterstofperoxide wordt er een tandafdruk gemaakt. Dit wordt ook wel een bitje of lepel genoemd. De mal krijg je mee naar huis. Evenals het bleekmiddel met max. 6% peroxide. Het resultaat laat ongeveer 3-4 weken op zich wachten. De prijzen van tanden bleken bij de tandarts variëren van € 300 tot € 500.

 

2. Mondhygiënist - € 300 tot € 500

 

Ook mondhygiënisten mogen tanden bleken met peroxide. Hiervoor gelden dezelfde richtlijnen als voor tandartspraktijken. Toch mag een mondhygiënist alleen bleken onder supervisie van een tandarts. De procedure van het bleken is vaak hetzelfde.

 

Desgewenst kan een mondhygiënist voorafgaand aan de behandeling eerst tandsteen verwijderen of de tanden polijsten. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van verkleuringen. Ook bij een mondhygiënist betaal je tot wel € 500 voor het laten bleken van jouw tanden.

 

3. Beautysalon € 150 tot € 350

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer beauty- of schoonheidssalons die het bleken van tanden aanbieden als extra service. Een schoonheidsspecialisten mag niet bleken met peroxide, mits het percentage niet hoger is dan 0,01%. Het gaat dan om bleekmiddelen die je ook in de Nederlandse winkels kunt kopen. Als deze middelen worden gebruikt, hoef je geen verbluffende resultaten te verwachten. Vaak is het verschil niet eens zichtbaar.

 

Een beautysalon of schoonheidsspecialist mag wel non-peroxide bleekmiddel gebruiken. Houd er echter rekening mee dat een schoonheidsspecialist géén professional is in het bleken van tanden. Deze behandelingen worden slechts sporadisch uitgevoerd waardoor er niet of nauwelijks sprake is van ervaring en vakkennis. De prijzen voor het laten bleken van tanden in een beautysalon lopen uiteen. De bedragen schommelen tussen de € 150 en 350.

 

4. Tandenbleek salon € 49,99 tot 149,99

 

Je tanden kun je ook laten bleken in een professionele bleek salon zoals Brightsmile. Als je kiest voor deze optie, dan ben je zeker van ervaren en professionele medewerkers. Zeker omdat zij geen andere behandelingen aanbieden dan het bleken van tanden. Een tandenbleek salon of praktijk bleekt tanden 100% veilig en pijnloos met non-peroxide.

 

Net zoals dit bij de tandarts het geval is, wordt er eerst een intakegesprek gevoerd. Ook vindt er een kleurmeting plaats. In een bleek salon kun je jouw tanden tot wel 16 tinten witter laten maken op een veilige manier. Non-peroxide bleekgel bevat namelijk alleen natuurlijke ingrediënten die het tandglazuur en het tandbeen niet beschadigen.

 

De prijs voor het laten bleken van je tanden varieert van € 49,99 tot en met € 149,99. Het is opmerkelijk dat de keuze voor een tandenbleek salon de meest voordelige én veilige optie is. Natuurlijk bleek niet iedere salon met veilige non-peroxide bleekgel. Controleer dit vooraf dus goed zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk kun je ook direct een afspraak maken bij Brightsmile als je jouw tanden 100% veilig en pijnloos wilt laten bleken.

bottom of page