top of page
istockphoto-1167941366-612x612.jpg

Kun je tanden ook veilig laten bleken? Hoe gaat dit in zijn werk?

Bij Brightsmile krijgen we veel vragen over de veiligheid van tanden bleken. Kun je tanden veilig laten bleken? En welke middelen gebruiken jullie daarvoor? Als professionals kunnen we je vertellen dat tanden 100% veilig gebleekt kunnen worden. Daarvoor moet je wel de juiste keuzes maken. Kies voor een goede tandenbleeksalon is een eerste vereiste. Daar is jouw gebit in goede handen. Hoe gaat het veilig witter maken van tanden in zijn werk?

 

Gecertificeerde professionals in tanden bleken

 

Brightsmile is dé nummer 1 salon voor tanden bleken. Wij beschikken over vestigingen in zowel Gent als Sint-Niklaas en komen tevens graag op locatie in Nederland en België. Binnen onze salon werken we alleen met gecertificeerd personeel. Zij hebben veel ervaring in het veilig bleken van tanden met hoogwaardige en natuurlijke producten.

Daarbij voorzien ze je van de beste service en een uitgebreide nazorg. Want ook dat is belangrijk als jij jouw tanden zorgeloos een aantal tinten witter wilt laten maken.

 

Welke bleekmethode gebruikt Brightsmile voor het witter maken van tanden?

 

Binnen onze salon gebruiken we een 100% veilig bleekmiddel op natuurlijke basis. Wij werken niet met waterstofperoxide. Al onze producten zijn peroxidevrij. Daardoor wordt gebitsschade voorkomen terwijl je wél kunt genieten van een prachtig resultaat. Onze non-peroxide bleekgel maakt tanden bleken veilig en geheel pijnloos. Ook gebruiken we krachtig Uv-licht om de bleekgel en zijn natuurlijke ingrediënten te kunnen activeren. Dit licht brengt geen schade toe aan jouw gezondheid of ogen. Tanden bleken zonder risico dus!

 

Wat is waterstofperoxide eigenlijk?

 

Waterstofperoxide mag alleen gebruikt worden door de tandarts. De percentages zijn sinds 2012 bijgesteld naar 6%. De scheikundige naam van waterstofperoxide is H202. Het wordt ook wel zuurstofwater, hydroperoxide of peroxaan genoemd. Het wordt gebruikt binnen de wetenschap, maar dus ook voor het bleken (blonderen) van haren, het ontsmetten van ontstekingen én het witter maken van tanden. Toch heeft dat desastreuze gevolgen voor het tandglazuur en het tandbeen. Je tanden laten bleken met peroxide is dus niet geheel veilig of zonder risico’s. Als dé expert in tandenbleken raden we dit dan ook ten zeerste af!

 

Je tanden witter laten maken wordt nog veiliger met een gebitscontrole

 

Wij stellen de gezondheid van jouw gebit voorop. In onze bleekbehandelingen, maar ook tijdens het voeren van de gratis intakegesprek. Bij enige twijfel raden we je aan om de behandeling niet te doen. Bijvoorbeeld wanneer de conditie van jouw gebit slecht is. Echter komt dit weinig voor. Mede omdat de producten die we gebruiken voldoen aan de veiligheidseisen en richtlijnen zoals binnen de EU gelden voor tanden bleken. Wij kunnen ook sterk vergeelde tanden en gevoelige tanden bleken op een veilige manier.

 

Welke bleekmethoden kun je beter vermijden?

 

Hoewel Brightsmile jouw tanden 100% veilig kan bleken, geldt dat niet voor alle methoden. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een behandeling bij de tandarts. Hoewel je tanden worden gebleekt onder de supervisie van een ervaren tandarts of mondhygiënist, wordt er wel waterstofperoxide gebruikt. Dit kan je gebit beschadigen. Ook bleeksets om thuis je tanden te bleken zijn niet altijd veilig. Bijvoorbeeld wanneer je ze besteld in het buitenland.

 

Deze bleekmiddelen voldoen niet aan de Europese richtlijnen. Dat betekent dat ze een hoog percentage waterstofperoxide kunnen bevatten. Vaak zelfs hoger dan 6%. Bleekkits die je in de Nederlandse winkels koopt zijn wel veilig. Deze bevatten slechts 0,01% peroxide. Houd er echter rekening mee dat dit percentage niet voldoende is voor het bleken van tanden.

 

Doet een veilige bleekbehandeling pijn?

 

Nee, een bleekbehandeling bij Brightsmile is pijnloos. Je voelt niets van het bleken omdat we een non-peroxide bleekgel gebruiken. Je kunt je tanden zelfs een aantal tinten witter laten maken als je last hebt van gevoelige tanden of tandvlees Of je nu voor 2, 6, of zelfs 16 tinten witter wilt gaan. Terwijl wij je tanden bleken, kun je lekker ontspannen in één van onze comfortabele stoelen. Luister naar je favoriete muziek of kijk een leuke serie.

bottom of page