top of page
istockphoto-1322056097-612x612.jpg

Hoe moet je jouw tanden verzorgen na het bleken?

Heb jij onlangs je tanden laten bleken bij Brightsmile in Gent of Sint-Niklaas? Dan ben je vooral trots op het mooie eindresultaat en jouw stralende glimlach. Natuurlijk wil je hier zo lang mogelijk van genieten. Een goede gebitsverzorging is na het bleken van jouw tanden dan ook erg belangrijk. In deze blog lees je precies hoe je jouw gebit verzorgt na het bleken.

 

Vermijd voeding met kleurstof bij pas gebleekte tanden

 

Eet geen producten die veel kleurstof bevatten. Dat geldt ook voor drankjes. Laat ze staan voor tenminste 2 dagen na het bleken van je tanden. Het bleekproces heeft het glazuur van je tanden namelijk iets meer doorlaatbaar gemaakt. Dit herstelt natuurlijk vanzelf, maar daar gaan enkele dagen overheen. Eet je wel voedsel met veel kleurstoffen, dan kunnen jouw tanden sneller verkleuren. De producten die je wel mag eten na het tanden bleken worden ook wel “wit voedsel” genoemd. Je vindt ze in de onderstaande lijst.

 

Wel eten na het bleken Niet eten na het bleken

 

Eieren Tomatenketchup

Kaas Ketjapsaus

Asperges Augurken en ander tafelzuur

Witte bonen IJs

Aardappelen Snoepjes

Kip Rode bieten

Kalkoen Rode kool

Witvis

Friet met fritessaus of mayo

 

Wel drinken na het bleken Niet drinken na het bleken

 

Champagne Koffie

Melk Thee

7-up Fruitsappen

Water Frisdrank en energiedrankjes

 

Houd er ook rekening mee dat je 2 dagen nadat jij je tanden hebt laten bleken bij Brightsmile geen azijn of andere zure producten eet of drinkt. Azijn zit ook verwerkt in augurken en ander tafelzuur. Ook het roken van sigaretten heeft een negatieve invloed op de mooie witte kleur van jouw tanden. Helemaal vermijden hoeft niet, maar wel de eerste 48 uur. Heb je per ongeluk toch een product of drank met kleurstof gegeten of gedronken? Spoel dan zo snel mogelijk je mond. Eventueel kun je ook je tanden direct poetsen met een goede tandpasta

 

Je tanden op de juiste manier poetsen na het bleken

 

Als je jouw tanden hebt laten bleken, dan kun je het beste poetsen met een elektrische tandenborstel. Dit doe je bij voorkeur 3 maal daags en 2 minuten lang. Poets van buiten naar boven en poets vervolgens ook de binnenzijde van je gebit. Zorg ervoor dat je niet te hard duwt. De elektrische borstelkop doet immers het werk. De meeste elektrische tandenborstels hebben een drukindicator. Zo weet je precies wanneer je te hard duwt.

 

Welke tandpasta en tandenborstel voor gebleekte tanden?

 

Gebleekte tanden kun je poetsen met een medium zachte tandenborstel. Gebruik géén whitening pasta. Dit is niet nodig om jouw tanden mooi wit te kunnen houden. Bovendien bevatten ze zo weinig bleekmiddel dat ze geen of nauwelijks effect hebben. Regelmatig een onderhoudsbehandeling plannen bij Brightsmile is een optie die veilig en meer effectief is.

 

Brightsmile voorziet je van de juiste nazorg na het bleken van je tanden

 

Als je jouw tanden hebt laten bleken bij Brightsmile, dan ben je verzekerd van een fantastisch eindresultaat én een veilige en pijnloze behandeling. Wij bleken namelijk alleen met 100% non-peroxide bleekmiddelen op natuurlijke basis. Ook als het gaat om nazorg staan we voor je klaar. Heb je vragen over hoe jij je tanden na het bleken moet verzorgen?

 

Ons team van experts beantwoord jouw vragen graag. In ieder geval is het vermijden van voedsel en dranken met veel kleurstof belangrijk. Zeker binnen 48 uur na het tanden bleken. Ook op de juiste manier tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel is van belang als je zo lang mogelijk wilt genieten van een stralend witte glimlach. Wil je blijven genieten van witte tanden? Boek dan nu online een onderhoudsbehandeling bij Brightsmile.

bottom of page