top of page
istockphoto-1367168823-612x612.jpg

Ik wil thuis mijn tanden bleken: wat moet ik wél of juist niét doen?

Er zijn heel veel mensen die thuis hun tanden willen bleken. Want hoewel we er graag op ons mooist uit willen zien, besteden we daar liever niet teveel tijd aan. Dat is de reden waarom heel veel mensen kiezen voor een kant-en-klare bleekset of bleekkit. Maar is dit eigenlijk wel zo verstandig? En als je zelf je tanden witter wilt maken, wat moet je dan wel of juist niét doen? In dit blog lees je handige tips én advies over thuis zelf tanden bleken.

 

Met welke producten kan ik thuis mijn tanden witter maken?

 

Waar je vroeger nog behoorlijk lang moest zoeken naar doe-het-zelf bleekmiddelen voor tanden, hebben ze nu vrijwel bij elke drogist of webshop hun eigen schap of categorie. Er zijn namelijk ontzettend veel producten op de markt die claimen dat ze jouw tanden witter te kunnen maken. Bijvoorbeeld in de vorm van mondwater, tandpasta of gel met bitje.

 

● Whitening tandpasta

● Mondwater met bleekmiddel

● Bleeksets (met bleekgel, bitje en uv-lamp)

● Whitening strips

● Tandenlak

 

Hierboven zie je zomaar een greep uit de vele beschikbare en verschillende producten. Toch hebben de bovenstaande bleekmiddelen allemaal één ding gemeen met elkaar. Ze bevatten namelijk maar 0,01% peroxide. Dat is goed nieuws voor jouw gezondheid, maar minder goed nieuws voor de kleur van jouw tanden. Ze worden schoner, maar zeker niet witter.

 

Deze percentages zijn in 2012 vastgesteld door de wet. Zo mogen bleeksets om thuis je tanden te kunnen bleken maar 0,01% bevatten. Tandartsen mogen bleken met 6% peroxide. In principe zijn de bovenstaande producten dus weggegooid geld. Dat is de reden waarom veel mensen deze middelen bij buitenlandse webshops kopen. Wat betekent dat?

 

Wat maken tanden bleekmiddelen uit het buitenland gevaarlijk?

 

De producten hoeven niet te voldoen aan de Europese richtlijnen zoals die in Nederland van kracht zijn. Dat betekent dat bleeksets, mondwater of andere bleekmiddelen hoge concentraties waterstofperoxide bevatten. En dat is gevaarlijk. Voor jouw gezondheid, maar zeker ook voor de conditie van jouw gebit. Peroxide tast het tandglazuur behoorlijk aan.

 

Wat kan ik wel zelf doen als ik wittere tanden wil?

 

Een goede mondverzorging is altijd belangrijk. Sla je poetsbeurten dan ook nooit over en zorg er ook voor dat je jouw tanden op de juiste manier poetst. Vermijd zure voeding of eten en drinken met veel kleurstoffen zoveel mogelijk. Breng regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist om tandplak en tandsteen te kunnen laten verwijderen. Als je toch graag je tanden wilt laten bleken omdat ze geel of verkleurd zijn, kies dan voor een goede salon.

 

Hoe lang duurt een bleekbehandeling en is het veilig?

 

Afhankelijk van hoe wit je jouw tanden graag wilt laten maken, neemt een bleekbehandeling ongeveer 20 minuten per sessie in beslag. Wil je spierwitte tanden? Dan heb je dus meerdere sessies nodig. Toch kun je deze behandelingen lekker ontspannen ondergaan. Ze zijn namelijk volkomen veilig voor jouw gebit en tandvlees. Ook gebeurt het bleken van tanden in een goede salon pijnloos. Dat heeft te maken met de producten die ze gebruiken.

 

Bij Brightsmile gebruiken we namelijk alleen non-peroxide bleekgel. Dit bleekmiddel bevat géén waterstofperoxide maar is samengesteld op basis van natuurlijke ingrediënten. Op deze manier kun je jouw tanden dus 100% veilig laten bleken. Bijvoorbeeld tot een natuurlijke tint of een spierwit gebit die tot wel 16 tinten witter is dan je eigen tanden. Wij zorgen ervoor dat je altijd de deur uit loopt met een prachtige en stralende glimlach.

 

Dus je kunt je tanden dus beter niet zelf bleken?

 

Als je liever geen geld wilt verspillen aan onveilige producten of middelen die niet werken, dan kun je jouw tanden inderdaad beter niet zelf bleken. Kies altijd voor een goede bleek salon met ervaren medewerkers. Zij weten namelijk precies hoe ze jouw gebit op een veilige en pijnloze manier witter kunnen maken. Natuurlijk met 100% veilige producten.

 

Wil je graag je tanden laten bleken? Dat kan bij Brightsmile in Gent of Sint Niklaas al vanaf € 49,99. Natuurlijk met gratis intakegesprek op locatie én kleurmeting. Wij bieden verschillende behandelingen zodat je altijd de tint kiest die voldoet aan jouw wensen. Een afspraak maken om je tanden te laten bleken doe je bij ons eenvoudig en snel online.

bottom of page