top of page
istockphoto-450060597-612x612.jpg

Wit gebit als schoonheidsideaal: waarom tanden bleken een blijvende trend is

Een stralend wit gebit past bij het schoonheidsideaal dat we voor ogen hebben. Tanden bleken is daarom een blijvende trend. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Wat vinden we zo mooi aan witte tanden en belangrijker nog, hoe krijg jij ook een stralende glimlach?

 

Waarom jouw tanden geler zijn dan die van anderen

 

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op de rode loper. Acteurs en actrices met stralend witte tanden. Hun dure designerkleding lijkt in het niets te vallen met de glimlach die ze dragen. Niet alleen bekende personages lijken van nature gezegend te zijn met een mooi wit gebit. Er is in jouw vriendenkring vast ook wel iemand met jaloersmakende witte tanden.

 

Terwijl jij je tanden regelmatig poetst en ook voedsel met kleurstof zoveel mogelijk vermijd, lijkt het je maar niet te lukken om dit te evenaren. Geen reden om je direct zorgen te maken over jouw manier van gebitsverzorging. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde genen. Dus van nature kunnen jouw tanden gewoon wat geler of doffer van kleur zijn.

 

Dat hoeft ook niet zo te zijn voor de mensen die wel genieten van een prachtig wit gebit. Het komt niet vaak voor dat tanden van zichzelf zo wit zijn of blijven. Wel hebben deze mensen de voordelen van tanden bleken ondervonden. Zo komen ze tegemoet aan wat ze zelf mooi vinden, maar ook aan het schoonheidsideaal. Dit ligt ook voor jou binnen handbereik.

 

Staan witte tanden symbool voor schoonheid?

 

Een mooie lach met daaronder een spierwit gebit is iets wat iedereen graag wilt. Deze trend is niet iets van de laatste jaren. Vroeger probeerde mensen hun tanden al witter te maken met de middelen die ze voorhanden hadden. Mensen met een stralend wit gebit stonden voor gezondheid en reinheid. Precies waar een schoonheid aan moet kunnen voldoen.

 

Wist je dat er vroeger zelfs urine werd gebruikt om tanden witter te kunnen maken? Hoewel het raar klinkt, is de gedachte niet zo vreemd. Urine bevat namelijk een bestanddeel dat vandaag nog steeds wordt gebruikt bij het bleken van tanden. Deze stof kennen wij beter als waterstofperoxide. Daar zit echter een groot en onomkeerbaar nadeel aan.

 

Je tanden witter laten maken met peroxide kan namelijk voor gebitsschade zorgen. Dat is de reden waarom de wet voor tandenbleken vanaf 2012 is aangepast. Alleen een tandarts mag nog bleken met maximaal 6% peroxide. Sets om je tanden thuis witter te kunnen maken mogen slechts 0,01% peroxide bevatten. Deze percentages maken tanden niet witter.

 

Wil je jouw tanden wel graag 100% veilig en pijnloos laten bleken? Kies dan voor een behandeling met non-peroxide bleekgel. Bij Brightsmile bleken we jouw tanden zonder waterstofperoxide. Er is dus geen sprake van gebitsschade of andere nadelige effecten. Ons bleekmiddel op natuurlijke basis zorgt er tevens voor dat tanden bleken pijnloos verloopt.

 

Je tanden witter laten maken is een blijvende én veilige trend

 

We kunnen dus wel spreken van een blijvende trend als het gaat om spierwitte tanden. We kijken nou eenmaal liever naar iemand met een mooie stralende glimlach dan geel verkleurde tanden. Tandenbleken is een veilige trend die blijvend is. Steeds meer mensen ondervinden hoe veilig en makkelijk het is om je tanden witter te laten maken.

 

Natuurlijk wil je daarin wel de juiste keuze maken. Je kunt jouw tanden namelijk laten bleken door een tandarts of mondhygiënist, maar ook door een tandenbleek salon. Deze salons hebben veel ervaring in het bleken van tanden op een veilige manier. Want een mooi gebit is leuk, maar natuurlijk niet ten koste van jouw gezondheid. Bij Brightsmile begrijpen we dat.

 

Wat is de werkwijze van Brightsmile bij het bleken van tanden?

 

De gezondheid van jouw mond stellen we altijd voorop. Daarom voorzien we je graag van een gratis eerste intakegesprek. Natuurlijk zonder verplichtingen en geheel vrijblijvend. We beginnen een bleekbehandeling altijd met een een kleurmeting. Je weet dus van te voren precies hoe wit jouw tanden uiteindelijk zullen worden.

 

Dat kan wel tot 16 tinten witter zijn dan de huidige kleur van jouw gebit. Samen met onze specialisten bepaal je de juiste behandeling. Heb je jouw tanden al eens laten bleken? Dan kun je ook kiezen voor een onderhoudsbehandeling. In ieder geval zorgen we er altijd voor dat je op een veilige en pijnloze manier de deur uitloopt met stralend witte tanden.

bottom of page