top of page
istockphoto-958335704-612x612.jpg

Tanden witter laten maken gevaarlijk? 

Hoe gevaarlijk is het om je tanden witter te laten maken of te bleken? Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Zeker niet omdat steeds meer mensen hun tanden laten bleken. Dit geeft eigenlijk al aan dat tanden bleken niet gevaarlijk is. Mits je het witter laten maken van je tanden overlaat aan een gecertificeerde professional natuurlijk. Brightsmile gebruikt 100% non-peroxide bleekmiddel. Dat wil zeggen dat we jouw tanden veilig bleken met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Je tanden witter laten maken is daardoor absoluut niet gevaarlijk.

 

Tanden laten bleken zonder risico met non-peroxide bleekgel

 

Bij Brightsmile begrijpen we als geen ander dat je de gevaren van tandenbleken graag wilt uitsluiten. Dat willen wij ook. Daarom gebruiken wij alleen non-peroxide bleekmiddel tijdens onze behandelingen. Deze gel bevat dus geen waterstofperoxide. De natuurlijke ingrediënten bleken je tanden op een veilige manier. Zonder gebitsschade welteverstaan.

 

Ook de huidige wet- en regelgeving heeft het witter laten maken van tanden een stuk veiliger gemaakt. Sinds 2012 mag alleen de tandarts of mondhygiënist tanden bleken met 6% waterstofperoxide. Bleeksets die je in de winkel of online kunt kopen mogen slechts 0,01% peroxide bevatten. Deze percentages zijn niet gevaarlijk, maar geven je ook geen stralend witte glimlach. Bij Brightsmile is het bleken van tanden 100% veilig en niet gevaarlijk.

 

Wanneer kan tandenbleken wel gevaarlijk en risicovol zijn?

 

In sommige situaties kan het witter maken van tanden wel gevaarlijk zijn. Deze methoden raden we dan ook ten zeerste af. In de eerste plaats omdat ze de conditie van jouw tanden en gebit flink kan aantasten. Ten tweede omdat deze technieken meestal niet het gewenste resultaat geven. Bleekmiddel bestellen uit het buitenland om zelf thuis je tanden witter te maken is gevaarlijk. De gels staan namelijk niet onder de supervisie van de Europese Unie.

 

Dat betekent dat ze ingrediënten of peroxide percentages bevatten die heel gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid en tanden. Ze tasten het tandglazuur en tandbeen aan. Deze bleekmiddelen koop je vaak als bleekset bij buitenlandse webshops. Ze kunnen 12, 20 of zelfs wel 30% waterstofperoxide bevatten. Een percentage waar je jouw tanden écht niet mee wilt bleken. Het zonder risico witter laten maken van tanden laat je over aan een professional. Brightsmile werkt met gecertificeerde mensen en bleekt tanden 100% veilig.

 

Geeft tanden bleken met natuurlijke ingrediënten wel voldoende resultaat?

 

Ja zeker! Dat we een veilig bleekmiddel gebruiken dat 100% vrij is van waterstofperoxide, betekent niet dat je geen geweldige resultaten mag verwachten. Sterker nog, Brightsmile garandeert al na één behandeling een duidelijk zichtbaar resultaat. Onze non-peroxide bleekgel op natuurlijke basis kan tanden tot wel 35 tinten lichter bleken. Onze behandelingen zijn dus ook geschikt voor rokers of mensen met verkleurde tanden door koffiedrinken.

 

Wie kan mijn tanden bleken zonder dat dit gevaarlijk is?

 

In Nederland zijn er verschillende professionals die bevoegd zijn voor het bleken van tanden. Als je jouw tanden graag witter wilt laten maken met peroxide, dan kun je dit laten doen door de tandarts. Ook de mondhygiënist mag onder toeziend oog van de tandarts jouw gebit bleken. Een tandartspraktijk mag een waterstofperoxide percentage tot 6% gebruiken.

Ook deze lage percentages kunnen eventueel gevaarlijk zijn voor jouw tanden.

 

Daarom voert de tandarts eerst een gebitscontrole uit. Tijdens deze controle wordt er bepaald of de conditie van jouw tanden en kiezen goed genoeg is om zonder gevaar te kunnen bleken met peroxide. Als dit zo is maakt de tandarts een afdruk van jouw tanden en krijg je de bleekgel met peroxide mee naar huis. Je bleekt je tanden dus eigenlijk thuis. Het resultaat is niet direct zichtbaar. Dit kan wel 2 tot 4 weken op zich laten wachten.

 

Een stralend gebit op een veilige manier? Brightsmile bleekt jouw tanden 100% veilig

 

Je kunt je tanden ook laten bleken bij een gecertificeerde salon zoals Brightsmile. Wij werken met goed opgeleide mensen die veel ervaring hebben in het witter maken van tanden. Daarnaast bleken wij alleen met peroxidevrije producten die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten. Na één behandeling zie je al een duidelijk resultaat.

 

Non-peroxide bleekgel van Brightsmile kan jouw tanden 30 tot wel 35 tinten witter maken. Natuurlijk voorzien wij je van de beste service en nazorg. Wil je kennis met ons maken en ook jouw tanden zonder gevaar laten bleken? Maak dan gebruik van ons gratis intakegesprek en kleurbepaling. Je weet dus direct hoe wit wij jouw tanden kunnen maken.

bottom of page