top of page
istockphoto-978524256-612x612.jpg

Thuis je tanden bleken: verstandig en effectief of zonde van je geld?

Je hebt er vast wel eens over nagedacht om thuis zelf je tanden witter te maken. Misschien werd je aandacht getrokken door een bleekset van een buitenlandse webshop, of wil je jouw tanden bleken met een speciale tandpasta. Maar is dit eigenlijk wel verstandig en veilig? Wat is het effect van thuis je tanden bleken? Geeft het resultaat of is dit zonde van je geld?

 

Meest voorkomende redenen waarom we onze tanden thuis witter willen maken

 

Je zou jouw tanden graag een paar tinten witter willen maken. Je hebt alleen geen tijd en zin om een bezoek te brengen aan een gecertificeerde tandenbleeksalon. Het laten bleken van je gebit bij de tandarts wordt vaak niet vergoed en is ontzettend duur. Thuis je tanden bleken lijkt dan de meest ideale oplossing. Bleeksets voor thuis zijn relatief goedkoop en eenvoudig online te bestellen. Toch kent het thuis bleken van je gebit ook veel nadelen.

 

Bleeksets uit het buitenland zijn vaak onveilig. De gel kan namelijk tot wel 6% peroxide bevatten. Iets wat in Europa en Nederland niet is toegestaan. Deze percentages mogen alleen worden toegepast door tandartspraktijken. Daarentegen bevatten producten van de drogist of bleeksets uit Nederlandse winkels maar 0,1% periode. Dat is te weinig om verkleurde tanden witter te kunnen maken. Thuis bleken is dus eigenlijk zonde van je geld.

 

Producten die worden gebruikt om thuis zelf verkleurde tanden te bleken

 

Hoewel je nu weet dat thuis je tanden wit maken niet echt effectief is, willen we je toch graag van een aantal opties voorzien. Hieronder zie je veelgebruikte producten voor het thuis bleken van tanden. Wil je liever geen onnodig geld uitgeven en wil je direct resultaat? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Brightsmile. Wij bleken jouw tanden veilig en pijnloos.

 

1. Bleek of whitening tandpasta

 

Natuurlijk poets je jouw tanden meerdere keren per dag. Als je ze ook witter wilt maken, kun je kiezen voor een tandpasta met bleekmiddel. Hoewel je tanden fris en schoon aanvoelen, worden ze niet per definitie witter. Hoewel de verpakking je graag anders doet geloven, bevatten deze pasta’s bijna geen bleekmiddel. Je tanden worden schoon, maar niet wit.

 

2. Strips en bleeksets

 

Thuis je tanden bleken kan ook met strips. Hoewel je duidelijk merkt dat je witte tanden hebt na het verwijderen van de strip, is het resultaat maar van korte duur. Het effect is dus vooral optisch en niet blijvend. Leuk voor een avondje uit of tijdens jouw vakantie. Ook met bleeksets kun je thuis jouw tanden witter maken. Daar kleven wel een aantal nadelen aan.

 

Bleekkits van buitenlandse aanbieders bevatten veel waterstofperoxide. Vaak meer dan 6%. De sets die je in Nederland kunt kopen hebben weer te weinig periode (0,1%) om je tanden thuis zelf witter mee te kunnen maken. Deze sets zijn niet echt een goede investering dus.

 

3. Bitje voor tanden bleken laten maken door de tandarts

 

Je kunt zelf ook thuis je tanden laten bleken met een op maat gemaakt bitje van de tandarts. Na een gebitscontrole maakt de tandarts een afdruk van jouw gebit. Deze mallen heb je nodig om je tanden zelf te kunnen bleken met bleekmiddel. Deze gels bevatten peroxide. Ze maken je tanden witter, maar kunnen ook schade veroorzaken aan het tandglazuur. Bovendien zijn bleeksets van de tandarts duur. De kosten kunnen oplopen tot wel € 500.

 

Wat is verstandiger: thuis je tanden bleken of laten doen?

 

Als je goed kijkt naar de kosten en effectiviteit van de bovenstaande methoden, is thuis zelf je tanden bleken niet écht een goed idee. Sommige middelen zijn prima om je voor één avond van een stralende glimlach te voorzien. Anderen bevatten gewoonweg te weinig bleekmiddel om van een resultaat te kunnen spreken. Bleeksets met 6% peroxide zijn niet veilig voor je tanden en kunnen bovendien pijn veroorzaken. Maar wat is wel verstandig?

 

Je gebit witter laten maken door een gecertificeerde tandenbleeksalon is de beste en meest veilige keuze. Het voorziet je van langdurig witte tanden en ondergaat een prettige en pijnloze behandeling. Brightsmile maakt daarvoor gebruik van 100% non-peroxide bleekmiddel op natuurlijke basis. Onze behandelingen duren slechts 20 minuten en zijn tevens als pakket afneembaar. Dat betekent direct een stralend en langdurig resultaat.

bottom of page