top of page
istockphoto-1302628940-612x612.jpg

Tanden witter maken met een bleekset: doen of niet?

Is het verstandig om zelf je tanden witter te maken met een bleekset? Daarover zijn de meningen verdeeld. Het gebruik van een bleekset of bleekkit kent voor- en nadelen. Kun je zelf je tanden wit maken zonder risico’s? Is het verstandig en waar kun je bleeksets kopen?

 

Wat is een tandenbleekset voor thuis eigenlijk?

 

We kunnen ons voorstellen dat je graag zelf je tanden wilt bleken op een makkelijke manier. Waar je vroeger afhankelijk was van de tandarts, kun je nu je tanden witter laten maken bij gecertificeerde tandenbleeksalons zoals Brightsmile. Je tanden bleken kan ook thuis met een bleekkit of bleekset. Deze sets bevatten alles wat je nodig hebt. Wat is de inhoud?

 

● Tandenbleekgel

● 2 siliconen bitjes (boven- en ondergebit)

 

Hoe moet je een bleekset gebruiken?

 

Eigenlijk is dat heel eenvoudig. De bleekkit bevat een bleekmiddel die jouw tanden witter maken. Vaak in de vorm van een gel. De bitjes zijn gevormd als tanden en kiezen. Als je besluit om een tandenbleekset in de winkel te kopen, zijn deze niet op maat gemaakt.

De gel verdeel je over de bitjes van zacht siliconen. Hierna plaats je ze over jouw boven- en ondergebit. De inwerktijd is afhankelijk van het bleekmiddel. Evenals het resultaat.

 

Nadat je jouw tanden hebt gebleekt met een bleekset mag je 2 dagen alleen maar blank voedsel eten. Drink of eet dus geen voedsel met veel kleurstof. Zoals rode wijn of koffie. Deze producten hebben een nadelig effect op jouw tanden. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat het resultaat van het tanden bleken niet of nauwelijks zichtbaar is. Als je een bleekset wilt gebruiken om zelf je gebit witter te maken kan het eindresultaat variëren. Vaak zul je meer behandeling nodigen hebben om tot de gewenste kleurtint te kunnen komen.

 

Tanden witter maken met een set: waar kun je bleeksets bestellen of kopen?

 

Een doe-het-zelf bleekkit kopen om thuis je tanden witter te maken is niet moeilijk. Dit doe je namelijk bij de drogist of eenvoudig online. Een complete set voor tanden bleken thuis kun je ook bestellen bij jouw tandarts. Hieronder lees je verschillende aanbieders van bleeksets.

 

Tandarts

 

De tandarts zal eerst een gebitscontrole uitvoeren. Om je van een optimaal wit en stralend resultaat te kunnen voorzien, maakt de tandarts de bitjes op maat. Dat gebeurd aan de hand van een afdruk van jouw boven en ondergebit. Daarnaast kan de tandarts je adviseren om je tanden niet zelf te bleken. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van tandvleesontsteking of cariës.

 

Voordelen : Gebitscontrole door de tandarts. Maatwerk bitjes voor tandenbleken.

Nadelen : Soms negatief advies als de conditie van jouw gebit niet goed is.

 

Buitenlandse webshops

 

Een kant-en-klare set om thuis je tanden te kunnen bleken koop je ook online via buitenlandse webshops. Houd er echter wel rekening mee dat je tanden witter maken met deze producten risico’s met zich meeneemt. Deze bleeksets kunnen namelijk wel 6% (of meer!) waterstofperoxide bevatten. Een percentage dat in Nederland alleen gebruikt mag worden door tandartsen. Ga je zelf aan de slag met deze 6% bleeksets? Dan kan dit schade veroorzaken aan jouw tanden en kiezen. Iets wat je natuurlijk liever wilt voorkomen.

 

Voordelen : Eenvoudig online bestellen voor een lage prijs.

Nadelen : Risico op gebitsschade door hoog percentage waterstofperoxide.

 

Nederlandse drogisterijen

 

Ook in fysieke winkels zoals drogisterijen of warenhuizen kun je een bleekset kopen voor het bleken van jouw tanden. Je weet dan zeker dat het gebruik van het bleekmiddel geen schade toebrengt aan jouw gebit. Mede omdat deze producten niet meer dan 1% peroxide mogen bevatten. Dit is bij de Wet zo bepaald. Ook deze sets worden geleverd met bitjes en bleekgel. Houd er wel rekening mee dat het resultaat niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

 

Voordelen : Veilige bleeksets voor thuis met wettelijk toegestane percentages.

Nadelen : Weinig tot geen resultaat. 1% peroxide maakt tanden niet witter.

 

Wel of niet tanden witter maken met een set voor thuis?

 

Verlang jij naar stralend witte tanden maar wil je liever geen gebitsschade oplopen? Wil je zeker zijn van een zichtbaar resultaat, ook na 1 behandeling? Dan kun je jouw geld én gebit beter niet spenderen aan een doe-het-zelf bleekkit voor thuis. Kies in plaats daarvan voor een professionele tandenbleeksalon. Brightsmile werkt met gecertificeerde personen vanuit toplocaties in Gent en Sint-Niklaas België. Wij maken jouw tanden stralend wit op een veilige manier. Bij Brightsmile gebruiken we 100% non-peroxide en natuurlijke bleekgel. Dat betekent dat je kunt genieten van een stralende lach én een langdurig mooi resultaat.

bottom of page