top of page

Is tanden bleken geschikt voor iedereen en elk gebit?

Kan iedereen zijn tanden laten bleken en geldt dat voor elk gebit? Vragen waar je graag antwoord op zou krijgen voordat je een afspraak maakt om je tanden witter te laten maken. Of je jouw tanden kunt laten bleken is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals bijvoorbeeld het soort bleekmiddel dat wordt gebruikt én de gezondheid van jouw gebit. Zaken die een belangrijke rol spelen om te kunnen bepalen of iedereen zijn tanden kan laten bleken.

 

Redenen waarom mensen hun tanden willen laten bleken

 

Voordat we je precies vertellen voor wie tanden bleken geschikt is, vertellen we je ook waarom mensen ervoor kiezen om hun gebit witter te laten maken. De meest voorkomende reden is de verkleuring van tanden. Bijvoorbeeld door roken, het drinken van alcohol of medicijngebruik. Ook erfelijke aanleg voor gele tanden of ouderdom zijn een reden.

 

Naarmate je ouder wordt kunnen je tanden namelijk sneller verkleuren. Mensen laten hun tanden ook bleken omdat ze onzeker zijn over hun gebit. Gele tanden zien er niet verzorgd uit en kunnen onzekerheid veroorzaken. Je tanden laten bleken is dan een prima keuze.

 

Vanaf welke leeftijd mogen tanden worden gebleekt?

 

Tanden bleken is geschikt voor mensen boven de 18 jaar. Hoewel een non-peroxide bleekbehandeling ook veilig is voor jongere mensen, zijn de tandwortels nog niet volgroeid. Pas wanneer een gebit volledig is volgroeid mogen tanden en kiezen witter worden gemaakt. 18 jaar kun je dus als leeftijdsgrens aanhouden voor tanden bleken.

 

Veilig tanden bleken met non-peroxide voor iedereen

 

Over het algemeen kun je stellen dat iedereen veilig zijn of haar tanden kan laten bleken. Mits er wordt gewerkt met een non-peroxide bleekgel. Dit bleekmiddel bevat geen schadelijke waterstofperoxide. Ook bij Brightsmile bleken we tanden op een 100% veilige manier met peroxidevrij bleekmiddel. Zo kan iedereen veilig en pijnloos zijn gebit laten bleken.Toch zijn er een aantal uitzonderingen op de regel. Je leest ze hieronder.

 

Kronen of een tandprothese: kan ik mijn tanden laten bleken?

 

Ja en nee. Een kroon of een facing (ook wel een jacket genoemd) is gemaakt van keramisch porselein. Dit materiaal kan niet worden gebleekt. De rest van jouw gebit natuurlijk wel. Als je kronen of een tandprothese hebt, ben je bij Brightsmile welkom voor het bleken van je tanden. Na de bleekbehandeling kun je jouw tandarts vragen om de kleur van de prothese af te stemmen op de nieuwe tint van jouw tanden. Op deze manier kun je ook wanneer je kronen of facings hebt je tanden tot wel 16 tinten lichter laten maken met non-peroxide.

 

Gevoelige tanden witter laten maken: kan dit veilig en pijnloos?

 

Ja dat kan. Ook als je last hebt van gevoelige tanden kun je jouw tanden laten bleken. Kies altijd voor een tandenbleekpraktijk die werkt met peroxidevrij bleekmiddel. Zo voorkom je een pijnlijke behandeling. Bij Brightsmile bleken we gevoelige tanden met een 100% veilig bleekmiddel op natuurlijke basis. Deze bleekgel bevat géén peroxide. Er is dus geen sprake van gebitsschade of extra pijnlijke tanden na de behandeling. Een tandarts gebruikt wel peroxide tot een percentage van 6%. Deze bleekbehandelingen kun je dus wel als pijnlijk ervaren wanneer je tanden gevoelig zijn. Wordt er non-peroxide bleekmiddel gebruikt? Dan kan iedereen met gevoelige tanden zijn gebit zonder risico of pijn witter laten maken.

 

Kun je tanden ook laten bleken als je in verwachting bent?

 

Als je zwanger bent is het heel belangrijk om te weten of jij je tanden wel of niet mag laten bleken. Dat is wederom afhankelijk van de manier waarop dit wordt gedaan. Laat jouw tanden niet bleken bij een salon die waterstofperoxide gebruikt. Houd er rekening mee dat dit ook bij jouw tandartspraktijk het geval kan zijn. Peroxide is slecht voor je gebit, maar ook voor jouw gezondheid én die van je ongeboren kindje.

 

Een risico dat je absoluut uit wilt sluiten. Ook thuis je tanden bleken als je zwanger bent is geen goed idee. Zeker niet wanneer je kiest voor bleeksets die je besteld in buitenlandse webshops. Deze bevatten een hoog percentage waterstofperoxide. Ze voldoen dan ook niet aan de Europese richtlijnen. In Nederland is het maximaal toegestane percentage peroxide in thuisbleeksets 0,01%. Echter hebben deze geen of weinig effect op de kleur van jouw tanden. Tandartsen mogen tanden bleken met maximaal 6% waterstofperoxide.

 

100% veilig je tanden laten bleken bij Brightsmile

 

Tanden bleken is dus geschikt voor iedereen, mits je voor een gecertificeerde salon kiest. Bij Brightsmile gebruiken we peroxidevrije producten op natuurlijke basis. Je loopt geen enkel veiligheidsrisico en de gezondheid van jouw gebit komt niet in gevaar. Ook niet wanneer je kronen hebt. Wij kunnen jouw tanden tot wel 16 tinten witter maken op een veilige en pijnloze manier. Maak vandaag nog online een afspraak voor een stralende lach.

istockphoto-660190780-612x612.jpg
bottom of page