top of page
istockphoto-175387778-612x612.jpg

Poetsen en tandverzorging voor een stralend wit gebit

Als het aankomt om tandverzorging, is tandenpoetsen één van de meest belangrijke dingen om te doen. Bij voorkeur natuurlijk tweemaal daags. Maar, naast poetsen zijn er nog meer soorten tandverzorging die zorgen voor een stralend wit gebit. Dit verzorgingsritueel is belangrijk voor iedereen. Zeker als je jouw tanden pas hebt laten bleken door Brightsmile.

 

Waarom is tandenpoetsen alleen niet voldoende?

 

Kijk maar eens goed naar de vorm en structuur van een tandenborstel. De haartjes vegen moeiteloos grote etensresten op tanden en kiezen weg, maar hebben moeite met de plekjes tussen onze tanden. Juist hier kan aanslag zich eenvoudig ophopen. Uiteindelijk zorgen deze etensresten weer voor de vorming van tandplak en tandsteen. Iets wat je liever wilt voorkomen als je jouw tanden gezond, fris en wit wilt kunnen houden. Hoe doe je dat?

 

5 manieren om tanden van de juiste verzorging te voorzien

 

Natuurlijk is niet iedereen van nature gezegend met spierwitte tanden. Toch kun je veel verkleuringen voorkomen door je tanden op de juiste manier te verzorgen. Dat houdt niet op met tandenpoetsen alleen. En als je poetst, doe je het dan wel op de goede manier? 5 tips!

 

1. Tandenpoetsen op de juiste manier

 

Dat we onze tanden tweemaal daags 2 minuten moeten poetsen weten we wel. Maar doe je dit ook op de juiste manier? Gebruik je professionele tandpasta in de juiste hoeveelheid? je tanden kun je het beste poetsen in een volgorde. Poets eerst de buitenzijde van je bovengebit en ga door met de onderzijde. Vervolgens werk je ook de tanden aan de binnenzijde af. Vergeet vooral de achterste kiezen niet mee te nemen met je borstelkop.

 

2. Mond uitspoelen met water na zoete of zure producten

 

Wist je dat suikers in je mond worden omgezet in zuur? Juist dit kan het tandglazuur flink beschadigen. Door je mond te spoelen met water kun je dit verminderen. Vervolgens kun je jouw tanden na ongeveer 30-45 minuten poetsen. Zo verdeel je de zuren niet direct over je tanden en houd je de schade beperkt. Tussentijds spoelen met water is dus belangrijk.

 

3. Tandenstoker gebruiken om etensresten te verwijderen

 

Het gebruik van een tandenstoker is omstreden, maar kan helpen om de meeste grote etensresten tussen tanden en kiezen te verwijderen. Of het gebruik van een tandenstoker geschikt is voor jou, is afhankelijk van de ruimte tussen tanden en kiezen. Gebruik de tandenstoker met beleid. Let op dat je geen wondjes veroorzaakt aan het tandvlees.

 

4. Flosdraad voor je tanden

 

Als een tandenstoker voor jou niet het ideale middel is om je tanden goed te kunnen verzorgen, kun je ook flosdraad gebruiken. Dit sterke maar dunne draad past tussen vrijwel alle kiezen en tanden. Hiermee verwijder je eenvoudig etensrestjes, maar ook tandplak en soms kleine stukjes tandsteen. Wees voorzichtig in de buurt van je tandvlees.

 

5. Tanden ragertjes in verschillende maten

 

Tegenwoordig kun je jouw tanden ook van een goede verzorging voorzien van ragertjes. Ze zien eruit als tandenstokers maar hebben een borstelige kop met flexibele draden. Ze buigen alle kanten op en zijn leverbaar in verschillende diktes. Ze verwijderen effectief tandplak op de meest moeilijk bereikbare plekjes. Gebruik ze voor of na het poetsen.

 

Tandverzorging na het bleken van tanden met non-peroxide

 

Met de bovenstaande 5 verzorgingstips houd je jouw tanden en gebit in goede conditie. Je voorkomt zuuraanvallen, aanslag door etensresten en verkleuringen. Bijvoorbeeld door de vorming van tandsteen. Deze tandverzorging tips kun je prima toepassen wanneer je jouw tanden net hebt laten bleken bij Brightsmile of als je van plan bent om dat te gaan doen.

 

Een afspraak maken voor het laten bleken van je tanden kan om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat je tanden door de jaren heen wat geler zijn geworden of omdat ze verkleuringen hebben. Misschien omdat je regelmatig koffie en thee drinkt of zelfs rookt. Wat jouw reden ook is, het bleken van je tanden gebeurt bij Brightsmile altijd 100% veilig.

 

Wij maken jouw tanden namelijk witter met non-peroxide bleekgel. Dit bevat geen waterstofperoxide en is dus niet schadelijk voor jouw gezondheid of gebit. Een afspraak maken voor een bleekbehandeling doe je eenvoudig online via onze website. Je ontvangt tevens een gratis en vrijblijvend intakegesprek op locatie. Inclusief een kleurmeting.

bottom of page