top of page
istockphoto-933376954-612x612 - Copy.jpg

Vals alarm! Uitspraken over tanden bleken die écht niet waar zijn

Wil je heel graag een stralende glimlach en heb je zelfs wel eens nagedacht over het laten bleken van je tanden? Waardoor heb jij je tegen laten houden? De kans is groot dat jij je hebt laten beïnvloeden door de vele onwaarheden over tanden bleken. Misschien wel door één van de fabeltjes hieronder. In dat geval hebben we goed nieuws voor je. De onderstaande stellingen zijn namelijk niet waar. Tegenwoordig kun je jouw tanden 100% veilig en pijnloos witter laten maken. Bij Brightsmile overtuigen we je graag.

 

5 leugens en onwaarheden over het laten bleken van tanden

 

1. “Alleen tandartsen kunnen tanden bleken”

 

Dat is niet waar. Tegenwoordig zijn er goede schoonheidssalons voor het witter laten maken van je gebit. Dit zijn goed opgeleide professionals die hun vak uitstekend verstaan. Natuurlijk mag ook een tandarts of mondhygiënist tanden bleken. Wat wel waar is, is dat deze behandelingen ontzettend duur zijn. Een bitje wordt namelijk op maat gemaakt. Daarnaast maakt een tandartspraktijk wel gebruik van waterstofperoxide tot 6%. Dit kan wel degelijk schadelijk zijn voor je tandglazuur. Zeker als de gezondheid van je gebit te wensen overlaat.

 

2. “Je kunt geen tanden witter maken zonder waterstofperoxide”

 

Ook deze stelling kunnen we direct doorverwijzen naar het rijk der fabelen. Bij Brightsmile maken we namelijk gebruik van non-peroxide bleekmiddelen om jouw tanden tot wel 35 tinten witter te kunnen maken. Je kunt je gebit dus wel degelijk bleken zonder peroxide. Non-peroxide is 100% veilig en bevat alleen ingrediënten op natuurlijke basis. Dat is niet alleen beter voor jouw tandglazuur en gezondheid, maar voorziet je ook van een stralende glimlach. Daarnaast geniet je van een langdurig resultaat.

 

3. “Bleeksets voor thuis en whitening tandpasta’s werken net zo effectief”

 

Ook dit is niet waar. Dat heeft mede te maken met de Europese wet- en regelgeving die sinds 2012 van kracht is. Deze wet stelt dat bleeksets en tandpasta’s niet meer dan 0,1% peroxide mogen bevatten. Je tanden thuis bleken met een bleekset is dus niet effectief. Je tanden worden hier niet witter van. Dat geldt ook voor whitening tandpasta’s. In het buitenland kun je wél 6% doe-het-zelf sets bestellen om thuis je tanden te kunnen bleken. Bedenk je echter wel dat deze manier absoluut niet veilig is voor jouw gebit.

 

4. “Je tanden witter laten maken in een tandenbleeksalon is ontzettend duur”

 

Ook dit kun je beter niet geloven. Witte tanden en een stralende glimlach hoeven namelijk helemaal niet duur te zijn. Zeker niet wanneer je gebruik maakt van de verschillende behandelingen van Brightsmile. Bij ons kun je jouw tanden al laten bleken vanaf € 49,99. Daarbij ontvang je ook nog eens een gratis intakegesprek en een vrijblijvende kleurmeting.

 

5. “Tanden bleken is niet gezond voor je tanden”

 

Niet waar! Je kunt jouw tanden witter laten maken op een veilige manier zonder jou gebit te beschadigen. Bij Brightsmile werken we alleen met 100% non-peroxide bleekgel. Dit bleekmiddel tast jouw gebit niet aan. Veilig tanden bleken is dus zeker mogelijk. Bekijk voor meer info blog over de veiligheid van tanden bleken.

 

Overtuigd? Maak dan direct online een afspraak bij Brightsmile

 

Nu je weet dat de bovenstaande stellingen niet waar zijn, kun je met een gerust hart een afspraak maken voor het laten bleken van jouw tanden. Bij Brightsmile kan dit in Gent of Sint-Niklaas. Heb je nog vragen of twijfels? Wij beantwoorden ze graag. Binnen onze tandenbleeksalon werken we alleen met gecertificeerde medewerkers. We maken gebruik van veilige en 100% peroxidevrije bleekmiddelen die de gezondheid van jouw gebit niet aantasten. Al na één behandeling loop je met een stralend witte glimlach de deur uit.

Waarom is tandenpoetsen alleen niet voldoende?

 

Kijk maar eens goed naar de vorm en structuur van een tandenborstel. De haartjes vegen moeiteloos grote etensresten op tanden en kiezen weg, maar hebben moeite met de plekjes tussen onze tanden. Juist hier kan aanslag zich eenvoudig ophopen. Uiteindelijk zorgen deze etensresten weer voor de vorming van tandplak en tandsteen. Iets wat je liever wilt voorkomen als je jouw tanden gezond, fris en wit wilt kunnen houden. Hoe doe je dat?

 

5 manieren om tanden van de juiste verzorging te voorzien

 

Natuurlijk is niet iedereen van nature gezegend met spierwitte tanden. Toch kun je veel verkleuringen voorkomen door je tanden op de juiste manier te verzorgen. Dat houdt niet op met tandenpoetsen alleen. En als je poetst, doe je het dan wel op de goede manier? 5 tips!

 

1. Tandenpoetsen op de juiste manier

 

Dat we onze tanden tweemaal daags 2 minuten moeten poetsen weten we wel. Maar doe je dit ook op de juiste manier? Gebruik je professionele tandpasta in de juiste hoeveelheid? je tanden kun je het beste poetsen in een volgorde. Poets eerst de buitenzijde van je bovengebit en ga door met de onderzijde. Vervolgens werk je ook de tanden aan de binnenzijde af. Vergeet vooral de achterste kiezen niet mee te nemen met je borstelkop.

 

2. Mond uitspoelen met water na zoete of zure producten

 

Wist je dat suikers in je mond worden omgezet in zuur? Juist dit kan het tandglazuur flink beschadigen. Door je mond te spoelen met water kun je dit verminderen. Vervolgens kun je jouw tanden na ongeveer 30-45 minuten poetsen. Zo verdeel je de zuren niet direct over je tanden en houd je de schade beperkt. Tussentijds spoelen met water is dus belangrijk.

 

3. Tandenstoker gebruiken om etensresten te verwijderen

 

Het gebruik van een tandenstoker is omstreden, maar kan helpen om de meeste grote etensresten tussen tanden en kiezen te verwijderen. Of het gebruik van een tandenstoker geschikt is voor jou, is afhankelijk van de ruimte tussen tanden en kiezen. Gebruik de tandenstoker met beleid. Let op dat je geen wondjes veroorzaakt aan het tandvlees.

 

4. Flosdraad voor je tanden

 

Als een tandenstoker voor jou niet het ideale middel is om je tanden goed te kunnen verzorgen, kun je ook flosdraad gebruiken. Dit sterke maar dunne draad past tussen vrijwel alle kiezen en tanden. Hiermee verwijder je eenvoudig etensrestjes, maar ook tandplak en soms kleine stukjes tandsteen. Wees voorzichtig in de buurt van je tandvlees.

 

5. Tanden ragertjes in verschillende maten

 

Tegenwoordig kun je jouw tanden ook van een goede verzorging voorzien van ragertjes. Ze zien eruit als tandenstokers maar hebben een borstelige kop met flexibele draden. Ze buigen alle kanten op en zijn leverbaar in verschillende diktes. Ze verwijderen effectief tandplak op de meest moeilijk bereikbare plekjes. Gebruik ze voor of na het poetsen.

 

Tandverzorging na het bleken van tanden met non-peroxide

 

Met de bovenstaande 5 verzorgingstips houd je jouw tanden en gebit in goede conditie. Je voorkomt zuuraanvallen, aanslag door etensresten en verkleuringen. Bijvoorbeeld door de vorming van tandsteen. Deze tandverzorging tips kun je prima toepassen wanneer je jouw tanden net hebt laten bleken bij Brightsmile of als je van plan bent om dat te gaan doen.

 

Een afspraak maken voor het laten bleken van je tanden kan om verschillende redenen. Bijvoorbeeld omdat je tanden door de jaren heen wat geler zijn geworden of omdat ze verkleuringen hebben. Misschien omdat je regelmatig koffie en thee drinkt of zelfs rookt. Wat jouw reden ook is, het bleken van je tanden gebeurt bij Brightsmile altijd 100% veilig.

 

Wij maken jouw tanden namelijk witter met non-peroxide bleekgel. Dit bevat geen waterstofperoxide en is dus niet schadelijk voor jouw gezondheid of gebit. Een afspraak maken voor een bleekbehandeling doe je eenvoudig online via onze website. Je ontvangt tevens een gratis en vrijblijvend intakegesprek op locatie. Inclusief een kleurmeting.

bottom of page