top of page

Alternatieven om tanden te bleken zonder waterstofperoxide

We weten al dat het bleken van je tanden met waterstofperoxide geen goed idee is. Gelukkig bestaan er naast de non-peroxide bleekgel van Brightsmile nog meer alternatieven voor witte tanden. Maar zijn ze wel zo goed voor je gebit? We hebben de verschillende mogelijkheden voor je uitgelicht. Inclusief de werking en de voor- en nadelen.

 

Producten die worden gebruikt voor het bleken van tanden

 

We stellen natuurlijk voorop dat het laten bleken van je tanden met non-peroxide bleekgel het meest veilige en effectieve alternatief is als je geen waterstofperoxide wilt gebruiken. Toch willen we de onderstaande mogelijkheden met je doornemen.

 

Probeer dit nooit thuis! Neem het mee als bruikbare informatie. Bijvoorbeeld wanneer je alles wilt weten over de gevaren die het gebruik van alternatieve manieren voor tanden bleken in plaats van non-peroxide bleekgel met zich meenemen.

 

Natriumperboraat

 

Ook natriumperboraat wordt gebruikt om tanden witter te kunnen maken. Echter is er een groot verschil in de toepassing. Dit alternatief mag alleen gebruikt worden door tandartsen als tanden van binnenuit gebleekt moeten worden. Bijvoorbeeld bij dode tanden. Natriumperboraat bevat ook waterstofperoxide wanneer deze eenmaal is opgelost in water.

 

Titaniumdioxide

 

Titaniumdioxide kan tanden bleken in combinatie met uv-licht. Dat komt omdat titaniumdioxide foto alkalisch is. Dat komt er feitelijk gezien op neer dat het verkleuringen op tanden en kiezen kan afbreken. Maar wat voor organische verbindingen geldt, gaat ook op voor het tandglazuur. Dat betekent dat titaniumdioxide eigenlijk net zo schadelijk is als peroxide. In grote hoeveelheden heeft het zelfs kankerverwekkende eigenschappen.

 

Natriumbicarbonaat

 

Dit alternatief voor tanden bleken is feitelijk gezien een lichaamseigen stof. Daardoor zou je kunnen aannemen dat zuiveringszout of natriumbicarbonaat een onschuldige manier is om je tanden witter te maken. Toch is dit niet helemaal waar. Hoewel het inslikken van dit zout geen nadelige gevolgen heeft voor je gezondheid, kan het wel degelijk schade toebrengen aan jouw tandglazuur. Mede door de fijne korrels. Ze schuren en polijsten je tanden waardoor ook het glazuur verminderd. Ook dit alternatief is dus geen aanrader.

 

Zijn er ook misleidende of gevaarlijke alternatieven voor bleken?

 

Ja, die zijn er zeker! De bovenstaande alternatieven zijn dan misschien niet direct effectief, maar ze zijn ook niet gevaarlijk voor jouw gezondheid of gebit. Mits je hier verstandig en verantwoordelijk mee omgaat natuurlijk. Dat geldt wél voor de onderstaande manieren om je tanden witter te kunnen maken. We hebben twee risicovolle alternatieven voor je uitgelicht.

 

Actieve zuurstof

 

Hoe vaak zie jij op een thuisbleekset staan “met toegevoegde actieve zuurstof” of “tanden bleken zonder peroxide”. Eigenlijk is dit misleiding. Zeker als je kijkt naar de verbinding van actief zuurstof. Eenmaal gemengd met water, wordt het omgezet in zuurstof én peroxide. En dit kan het gebit behoorlijk aantasten. Iets dat je liever wilt voorkomen natuurlijk.

 

Zure voedingsmiddelen

 

Ja, tanden kunnen ook witter worden van zure voedingsmiddelen. Zoals bijvoorbeeld zure dressings met azijn, augurken of aardbeien. Echter zijn deze zuuraanvallen heel slecht voor je tandglazuur en gebit. Gebruik ze dus niet om je tanden te bleken en poets je tanden na het eten van zure producten zo snel mogelijk. Laat azijn of andere zure vloeistof dus niet inwerken om verkleuringen te kunnen oplossen of je gebit witter te kunnen maken.

 

Wat is dan wel een goed en effectief alternatief voor bleken met peroxide?

 

Daarop is eigenlijk maar één antwoord mogelijk. Non-peroxide bleekmiddel van Brightsmile bevat geen waterstofperoxide of andere toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor jouw gebit. Het bleekmiddel dat wij gebruiken bevat alleen 100% natuurlijke bestanddelen. Deze bleekgel zonder peroxide heeft een effectieve werking. Het is zelfs zo veilig dat het gebruikt kan worden bij mensen die last hebben van gevoelige tanden of tandvlees.

 

100% veilig tanden bleken kan dus écht

 

Brightsmile heeft bleek salons in zowel Gent als Sint Niklaas. Wij bleken jouw tanden tot wel 16 tinten lichter op een 100% veilige én pijnloze manier. Maak gebruik van een gratis en vrijblijvend intakegesperk op locatie. Hierna ben je tot niets verplicht. Voordat we een bleekbehandeling starten voeren we een intakegesprek en een kleurmeting uit.

 

Je weet dan al hoe wit jouw tanden zullen worden met het gebruik van non-peroxide bleekmiddel. Maak vandaag nog een afspraak online en kies het tanden bleken pakket dat bij je past. Bij Brightsmile kun je jouw tanden al veilig laten bleken vanaf € 49,99.

istockphoto-1322538955-612x612.jpg
bottom of page