top of page
istockphoto-533706964-612x612.jpg

Ik heb gevoelige tanden: kan ik ze veilig en pijnloos laten bleken?

Gevoelige tanden zijn pijnlijk en vervelend. Maar kun je ze veilig en zonder pijn laten bleken? Het antwoord daarop is ja. Mits je dit laat doen bij een goede bleek salon met veilige producten. Maar wat is de oorzaak van pijnlijke en gevoelige tanden en wat kun je zelf aan doen? En op welke manier kun je gevoelige tanden het beste witter laten maken?

 

Waarom heb ik gevoelige of pijnlijke tanden?

 

Doen jouw tanden pijn wanneer je iets kouds of juiste iets warms drinkt? Dan is de kans groot dat je last hebt van gevoelige tanden. Dit heeft alles te maken met het tandbeen. Daarmee wordt de onderzijde van een tand of kies bedoeld, dus ook de tandwortel. Bij een gezonde tand wordt het tandbeen beschermt door het tandglazuur en het tandvlees.

 

Dat is nodig, want tandbeen is voorzien van diverse kanalen met zenuwen. Wanneer deze bloot komen te liggen, geven ze een pijnprikkel af zodra ze in aanraking komen met koud, zoet of warm. Het hoeft dus niet altijd om cariës of gaatjes te gaan. Afhankelijk van de symptomen en oorzaken spreken we in dit geval van gevoelige en pijnlijke tanden.

 

De mogelijke oorzaken waarom jouw tanden gevoelig zijn

 

Als je tanden pijn doen bij het drinken van koud water, warme koffie of het eten van zoete lekkernijen, dan heb je mogelijk gevoelige tanden. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 

● Tandenpoetsen op de verkeerde manier: mogelijk poets je jouw tanden te hard. Dit heeft als gevolg dat het tandvlees zich terugtrekt. De kanalen met zenuwuiteinden van het tandbeen komen dan aan de oppervlakte en reageren op koud, warm en zoet.

 

● Tandvleesontsteking: dit wordt ook wel parodontitis genoemd. Het tandvlees is rood en gezwollen en ligt niet meer strak om de voet van de tand. Ook daardoor wordt het tandbeen bereikbaar en kun je last krijgen van pijnklachten en gevoeligheid.

 

Ontstoken tandvlees kan worden veroorzaakt door een slechte mondhygiëne of verkeerd poetsen. Ook de vorming van tandsteen en tandplak kan tandvleesontsteking tot gevolg hebben. Breng dus regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist als je dit wilt voorkomen.

 

Gevoelige tanden laten bleken: is dat wel zo verstandig?

 

Ja en nee. Dit is helemaal afhankelijk van de bleekbehandeling die je kiest. In alle gevallen is het aan te raden om gevoelige tanden niet te laten bleken met waterstofperoxide. Peroxide tast het tandglazuur aan waardoor jouw tanden mogelijk nog pijnlijker worden. In Nederland en België mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten bleken met peroxide bleekgel.

 

Ze mogen een percentage bevatten tot 6%. Maar, ook als je thuis je zere tanden wilt bleken moet je oppassen. Hoewel dit binnen Europa niet is toegestaan, verkopen buitenlandse webshops wél bleekmiddel met hoge concentraties waterstofperoxide. Soms wel 16% of hoger! Dit is funest voor gezonde tanden, laat staan voor een pijnlijk of gevoelig gebit.

 

Tanden die gevoelig zijn veilig wit laten maken in bleek salon

 

Als jouw tanden zeer doen of extra gevoelig zijn, hoef je natuurlijk niet perse met gele of verkleurde tanden te blijven rondlopen. Gevoelige tanden kun je namelijk wél veilig laten bleken bij een gespecialiseerde salon. Brightsmile bleekt jouw tanden namelijk met non-peroxide bleekmiddel. Deze gel met natuurlijke ingrediënten bevat géén peroxide.

 

Zowel jouw tandvlees als tandglazuur worden dus niet aangetast. Gevoelige tanden bleken kan bij ons 100% veilig, maar natuurlijk ook pijnloos. Je voelt niets van het bleken maken maar loopt wel met een stralende witte glimlach de deur uit. Ook tanden die pijn doen kunnen we op deze manier tot wel 16 tinten witter maken dan je eigen kleur.

 

Tanden bleken zonder risico? Brightsmile bleekt ook pijnlijke tanden

 

Brightsmile is dé specialist in het bleken van tanden die pijnlijk en gevoelig zijn. Bijvoorbeeld door ontstoken tandvlees of verkeerd tandenpoetsen. Wij gebruiken uitsluitend 100% veilige non-peroxide bleekmiddelen. Daarnaast voorzien we je van een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

 

Naast een kleurmeting vooraf, voorzien onze professionals in tanden bleken je ook graag van een advies. Bijvoorbeeld als je niet zeker weet welke bleekbehandeling het meest effectief is voor het witter maken van jouw gevoelige gebit.

 

Ook gevoelige tanden kunnen dus veilig, pijnloos en effectief worden gebleekt wanneer je kiest voor de juiste methode. Maak vandaag nog een online afspraak voor jouw eerste bleekbehandeling. Dat kan bij Brightsmile in Gent of Sint Niklaas.

bottom of page